Αυτοί είναι οι δικαιούχοι των ενισχύσεων Τουριστικών ΜΜΕ ( ΛΙΣΤΑ )

Ανακοινώθηκε από την Ειδική Γραμματεία ΕΣΠΑ του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Προσωρινός κατάλογος Δυνητικών Δικαιούχων και ο Κατάλογος με τη βαθμολογική κατάταξη, όλων των επιχειρηματικών σχεδίων στη Δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών» του ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)», ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Ο κατάλογος αφορά στην κατάταξη, μετά τη διαδικασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και βαθμολόγησης, των δύο χιλιάδων πεντακοσίων πενήντα τριών (2.553) υποβληθεισών αιτήσεων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων, με συνολικό αιτούμενο προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη) 300.917.026,61€ στη Δράση «Ενίσχυση Τουριστικών ΜΜΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών»

Οι δυνητικοί δικαιούχοι αφρούν σε χίλια τετρακόσια τριάντα εννέα (1.439) επιλέξιμα επενδυτικά σχέδια, συνολικού επιχορηγούμενου προϋπολογισμού (δημόσια δαπάνη) 79.234.155,42 € κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά, με βάση τη συνολική προς διάθεση συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη ανά ομάδα περιφερειών, ανά είδος και κατηγορία επιχείρησης αυξημένη κατά 20%.

Σημειώνεται ότι απορρίφθηκαν 279 επενδυτικά σχέδια, με συνολικό αιτούμενο προϋπολογισμό 28.252.670,68 €, τα οποία βρίσκονται στην προκριθείσα σειρά βαθμολογικής κατάταξης και κρίνονται μη επιλέξιμα λόγω μη πλήρωσης των τυπικών προϋποθέσεων συμμετοχής ή/και λόγω εντοπισμού αναφοράς στοιχείων σε οποιοδήποτε πεδίο του επενδυτικού σχεδίου. Ακόμη σεν προκρίθηκαν 835 επενδυτικά σχέδια, με συνολικό αιτούμενο επιλέξιμο προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη) 46.598.092,98 €, λόγω εξάντλησης της συνολικής προς διάθεση συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης.

Η οριστικοποίηση της βαθμολογικής κατάταξης και η επαλήθευση των τυπικών προϋποθέσεων θα πραγματοποιηθεί κατόπιν ελέγχου του φυσικού φακέλου κατά την έκδοση του οριστικού πίνακα κατάταξης.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως γράψαμε, εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται η προκήρυξη του προγράμματος «Ενίσχυση της Ίδρυσης και λειτουργίας Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων».
Η πρόσκληση θα αφορά την επιχορήγηση της ίδρυσης και αποπεράτωσης νέων τουριστικών καταλυμάτων, τουριστικών γραφείων και επιχειρήσεων εναλλακτικού τουρισμού, με ποσοστό ενίσχυσης έως 50%.

Η λίστα των δυνητικά δικαιούχων και η σχετική απόφαση, εδώ. http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/20170908_proswrin_katal_tourismos.pdf

ΠΗΓΗWWW.MONEY-TOURISM.GR

Ημερίδα ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΕΡΚΥΡ…

14 Ιουνίου, 2018