Μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας – Για πρώτη φορά στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ

Με πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και με άριστο συντονισμό των ενεργειών με το Υπουργείο Εξωτερικών, ισχυροποιείται ο ρόλος της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουρισμό.

Η Ελλάδα για πρώτη φορά διεκδίκησε, εξελέγη και συμμετέχει στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) για την περίοδο 2018-2021, όπου συμμετέχουν μόνο 33 χώρες.

Η κίνηση αυτή, αποτέλεσε μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου ενεργειών που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού για να ενισχύσει τη διεθνή παρουσία και θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, και εντάσσεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης των σχέσεων με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού που έχει επιτευχθεί με συστηματική προσπάθεια τα δύο τελευταία χρόνια.

Σε δήλωσή της η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά αναφέρει:

«Η Ελλάδα είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός και η συμμετοχή μας για πρώτη φορά στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού συμβολίζει την αναγνώριση της ισχυροποίησης της εικόνας της πατρίδας μας διεθνώς.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά για την υποστήριξή του και επίσης όλες τις χώρες-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού που εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στη χώρα μας και στήριξαν την ελληνική υποψηφιότητα.

Το Υπουργείο Τουρισμού προωθεί σειρά στοχευμένων ενεργειών που εκπληρώνουν τον στόχο μας η Ελλάδα να αποκτήσει ακόμη πιο ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στους διεθνείς θεσμούς και φορείς για τον τουρισμό, και να έχει ισχυρή παρουσία και εκπροσώπηση στο εξωτερικό.»

Η εκλογή της Ελλάδας έγινε με ψηφοφορία στην 62η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

H Ελλάδα έλαβε 25 ψήφους και εξελέγη 2η σε αριθμό ψήφων μεταξύ των 10 υποψηφίων χωρών. Εξελέγησαν, επίσης, η Λιθουανία (27 ψήφοι), η Ρωσία (22 ψήφοι), η Ρουμανία (22 ψήφοι) και το Αζερμπαϊτζάν (20 ψήφοι).

Δέκα συνολικά χώρες ήταν υποψήφιες για να καταλάβουν τις πέντε κενές θέσεις από την Ευρώπη στο Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα επικυρωθεί από τη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού στην 22η Σύνοδό της στο Τσενγκντού από τις 13 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2017.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) αποτελείται από 33 κράτη μέλη.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ιδρύθηκε το 1975 και εκπροσωπεί 156 κράτη μέλη.
Η Ελλάδα είναι πλήρες μέλος του Οργανισμού από το 1975.

Την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά εκπροσωπούν στη Γενική Συνέλευση του UNWTO στο Τσενγκντού, ο κ. Μ. Αγγελόπουλος, ΣΠΑ, Διπλωματικός Σύμβουλος της Υπουργού και ο κ. Σ. Παρθένης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Υπουργείο Τουρισμού.

ΠΗΓΗWWW.MONEY-TOURISM.GR

Ο Υπουργός Τουρισμού στο Δ.Σ τ…

11 Σεπτεμβρίου, 2019

Με επίσημο προσκεκλημένο τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ το...