Μάθετε πως μπορείτε να γίνετε μέλος - Εδώ

Επενδύσεις και τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης Γαλιατσάτου – Kate Smith

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε στο γραφείο του, η Πρέσβειρα της Μ. Βρετανίας στην Ελλάδα Kate Smith, συνοδευόμενη από την Υποπρόξενο στην Κέρκυρα Gail Hughes – Πίκουλα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος.

 Η κα. Smith συζήτησε με τον Περιφερειάρχη για την άνοδο του τουρισμού στην Ελλάδα και ενημέρωσε ότι σημειώθηκε 7% αύξηση των Βρετανών τουριστών. Ζήτησε να ενημερωθεί για τα σχέδια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην προβολή και προώθηση της τουριστικής οικονομίας και ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού την ενημέρωσε για τις επαφές με τις αεροπορικές εταιρείες και την από κοινού διαφήμιση που επιχειρείται με στόχο, κυρίως, την επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν να συνεργαστούν στην πρόληψη και αποφυγή προβλημάτων κατά την περίοδο της θερινής περιόδου μέσω της διοχέτευσης πληροφοριών στους εν δυνάμει Βρετανούς τουρίστες και στην κατεύθυνση αυτή κατατέθηκε η ιδέα της πραγματοποίησης βίντεο, το οποίο θα φιλοξενείται στις πτήσεις από Βρετανία προς Ιόνια Νησιά με έμφαση σε όσα πρέπει να γνωρίζουν οι τουρίστες και όσα πρέπει να αποφεύγουν κατά την περίοδο των διακοπών τους.

Η Πρέσβειρα της Μ. Βρετανίας ενδιαφέρθηκε και για τα τοπικά προϊόντα των Ιονίων Νήσων και τη διασύνδεσή τους με τον τουρισμό, ενώ ζήτησε να ενημερωθεί από τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και πως αυτό μπορεί να ξεπεραστεί προκειμένου να υπάρχει ποιότητα στη ζωή των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού. Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από το θέμα του Ερημίτη, όπου ο κ. Γαλιατσάτος εξήγησε ότι οι ενστάσεις της ΠΙΝ είναι κυρίως για την προστασία του περιβάλλοντος, την απομάκρυνση του ναυτικού οχυρού και την αλλαγή της επένδυσης από ξενοδοχειακής και τουριστικής φύσης σε real estate με πώληση των οικιών που αναμένεται να κατασκευαστούν. Όσον αφορά στις βρετανικές επενδύσεις στα Ιόνια Νησιά συζητήθηκαν οι ευκαιρίες που θα μπορούσαν να υπάρξουν (ήδη η βρετανική κοινότητα των μόνιμων κατοίκων στα νησιά μας είναι πολυπληθής), ενώ ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι οι επενδύσεις είναι καλοδεχούμενες αρκεί να σέβονται το τόπο και τους κατοίκους του.

ΜΕΣΩWWW.MONEY-TOURISM.GR
ΠΗΓΗWWW.MONEY-TOURISM.GR

 

επιλεγμενα νεα

Νέα

PANORAMA SIDARI - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ …

26 Σεπτεμβρίου, 2019

Σας κοινοποιούμε απάντηση του ξενοδοχείου Panorama Sidari μετά από κάποια δημοσιεύματα του...

Νέα

Ο Υπουργός Τουρισμού στο Δ.Σ τ…

11 Σεπτεμβρίου, 2019

Με επίσημο προσκεκλημένο τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ το...

Νέα

Κέρκυρα | Ενημέρωση από την Υπ…

22 Μαϊος, 2019

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας αναφορικά με την πορεία τη...

Νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ …

13 Μαϊος, 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας πραγματοποίησε συνάντη...