Σφάλμα
  • [OSYouTube] Alledia framework not found

Σε διαδικασία χρεωκοπίας ο γερμανός t.o. JT Touristik

Αίτηση για να υπαχθεί σε διαδικασία χρεωκοπίας υπέβαλλε την Παρασκευή ο γερμανός τουρ οπερέιτορ JT Touristik, με έδρα το Βερολίνο, που προσέφερε προγράμματα διακοπών, μεταξύ άλλων, σε Ελλάδα και Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, η JT Touristik θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό καθεστώς ιδίας διοίκησης και υπό την επίβλεψη ειδικού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, θα υπάρχουν πλέον τα κατάλληλα περιθώρια για να διεξαχθούν οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με μεγάλους διεθνείς επενδυτές καθώς και για να γίνουν οι προετοιμασίες για τον τρόπο λειτουργίας της.

Ο γερμανός τουρ οπερέιτορ προσέφερε οργανωμένες διακοπές σε Κω, Ρόδο, Κρήτη, Κέρκυρα, Χαλκιδική, Ολυμπιακή Ακτή (Κατερίνη, Λιτόχωρο, κ.λπ.) και Αθήνα.

Η εταιρία οδηγήθηκε μέχρι την χρεωκοπία καθώς δεν καλύπτονταν πια οι εγγυήσεις πελατών της για τα ταξίδια από το Νοέμβριο κι έπειτα, μετά την αποχώρηση της Generali Versicherungs AG από το επιχειρηματικό της μοντέλο, με αποτέλεσμα να αρθεί η ασφάλιση των πελατών της από τις 31 Οκτωβρίου 2017 κι έπειτα.

Η JT Touristik διαβεβαιώνει ότι μέχρι και την ημερομηνία αυτή, όλα τα ταξίδια καλύπτονται από την Generali Versicherung.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες, η JT Touristik δεν κατάφερε να προσφέρει ασφάλιση μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2017, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της.

Πολλές ασφαλιστικές εταιρίες απομακρύνθηκαν από την αγορά ή παρείχαν υπηρεσίες με προϋποθέσεις που δε μπορούσε να καλύψει η JT Touristik, όπως αναφέρει η εταιρία, εξαιτίας της χρεωκοπίας του γραφείου Unister της Leipzig Onlinereisen.

Χωρίς ασφάλιση στα οργανωμένα πακέτα διακοπών δεν παρέχεται καμία εγγύηση στα ταξίδια.

Έτσι, ο τουρ οπερέιτορ δε μπορεί να δεχθεί πληρωμές από τους πελάτες του.

Σύμφωνα με τον τουρ οπερέιτορ, η εταιρία ασφάλισης είναι εκείνη που θα αποφασίσει πώς θα διευθετηθούν οι υποθέσεις πελατών οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε διακοπές με την JT Touristik.

Πιστεύουμε ότι θα ολοκληρώσουμε επιτυχώς τη διαδικασία αναδιάρθρωσης μέσα στο επόμενο τρίμηνο και ότι έτσι θα θέσουμε τις βάσεις για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες μας στο μέλλον, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

ΠΗΓΗ: www.tornosnews.gr

FaLang translation system by Faboba

22 Μαϊος, 2019

13 Μαϊος, 2019