ΠΙΝ: 4 εκ. ευρώ για τους δρόμους των Ιονίων

4.160.000€ για δράσεις οδικής ασφάλειας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

– Θα γίνουν παρεμβάσεις σε 60 θέσεις του οδικού δικτύου των νησιών.

Την ένταξη της πράξης “Δράσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων” με κωδικό ΟΠΣ 5007565 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά 2014 – 2020” υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Η πράξη συνολικού ύψους με 4.160.000 ευρώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση δράσεων βελτίωσης οδικής ασφάλειας στις περιφερειακές ενότητες Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λευκάδας και Ζακύνθου που αφορούν στην υλοποίηση βραχυπρόθεσμών επεμβάσεων σε 60 περίπου τμήματα και θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας του οδικού δικτύου, αρμοδιότητας της ΠΙΝ.

Στο πλαίσιο των επεμβάσεων αυτών θα γίνουν κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίες έχουν άμεσα αποτελέσματα στο επίπεδο της παρεχόμενης οδικής ασφάλειας. Αυτές αφορούν κυρίως σε αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμοί της οδού, όπως επαναδιαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης, ανακλαστήρες οδοστρώματος, γραμμική οριοσήμανση, στηθαία ασφαλείας κλπ.

Επίσης τοπικά προβλέπεται συμπλήρωση – ανακατασκευή της υποδομής, όπως επισκευή φθορών οδοστρώματος, αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης με νέα αντιολισθητική, συμπλήρωση υλικού ερείσματος, καθαρισμός – μόρφωση υφιστάμενης τριγωνικής τάφρου, καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας (αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που εμποδίζουν την ορατότητα κλπ.).

Ημερομηνία έναρξης των παρεμβάσεων ορίζεται η 1 Νοεμβρίου 2017 και αποπεράτωσης η 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η ένταξη της πράξης για την υλοποίηση δράσεων βελτίωσης οδικής ασφάλειας έρχεται σε συνέχεια της σύσκεψης που είχε πραγματοποιήσει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, τον Σεπτέμβριο του 2016, στην έδρα της ΠΙΝ με τη συμμετοχή της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. για την παρουσίαση μελετών, παρεμβάσεων και εργασιών στο οδικό δίκτυο όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΙΝ.

ΠΗΓΗ: http://www.corfupress.com

Νέα διάκριση για τη Louis Hote…

28 Ιανουαρίου, 2019

Mε το βραβείο «Treasures of the Greek Tourism», στην κατηγορία «Οι υγιέστερα αναπτυσσόμενε...