Μάθετε πως μπορείτε να γίνετε μέλος - Εδώ

Περιστολή Τμημάτων εισηγήθηκε η Επιτροπή για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίου

ΑΘΗΝΑ. Σε ένα ακόμα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η υπόθεση της συγχώνευσης του Ιονίου πανεπιστημίου με το ΤΕΙ, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις

 στην προοπτική να κλείσουν κάποια Τμήματα του ΤΕΙ, που παραμένουν με ελάχιστους φοιτητές και καθηγητές. Ενώπιον των ακαδημαϊκών Αρχών και των δημάρχων των Ιονίων νήσων παρουσιάστηκε την Τετάρτη, στην σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Παιδείας, η πρόταση της Επιτροπής που συστάθηκε για να προτείνει τα βήματα της συγχώνευσης. Απαρτίζεται από τρεις καθηγητές του Πανεπιστημίου, τρεις του ΤΕΙ και έναν εκπρόσωπο του υπουργείου.

Οι προτάσεις της δεν ήταν καλοδεχούμενες από τους κατά τόπους δημάρχους αφού σ' αυτές γίνεται λόγος για την περιστολή κατά ένα Τμήμα του ΤΕΙ στην Κεφαλονιά, την αντικατάσταση ενός της Ζακύνθου με την ίδρυση νέου με αντικείμενο το περιβάλλον και πεδίο εφαρμογής το θαλάσσιο πάρκο και τον ορεινό Αίνο ενώ προβληματίζει η κατάσταση, στην οποία βρίσκονται τα Τμήματα του ΤΕΙ στη Λευκάδα. Αναζητείται κάποιος συμπληρωματικός συνδυασμός της σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων εκεί με το εξαγγελθέν από τον Γαβρόγλου πανεπιστημιακό Τμήμα Τουρισμού με έδρα στην Κέρκυρα.

Οι δήμαρχοι υπήρξαν επιφυλακτικοί ενώ στα υπόλοιπα Ιόνια νησιά άρχισαν τα όργανα της υπεράσπισης της παρουσίας εκεί των εκπαιδευτικών δομών του ΤΕΙ, πάση θυσία και σε κάθε περίπτωση. Ο διάλογος με το υπουργείο Παιδείας θα συνεχιστεί κυρίως με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών αφού ο υπουργός έχει επανειλημμένα δεσμευτεί πως δεν θα αιφνιδιάσει. Υπενθυμίζεται ότι αυτή η διαδικασία έχει χρονικό όριο την 31.12.2017 ενώ βεβαίως οι πιστώσεις για τις ανάγκες ίδρυσης νέων Τμημάτων θα πρέπει να περιέχονται στον προϋπολογισμό του υπουργείου και του κράτους.

ΠΗΓΗ: http://www.enimerosi.com

επιλεγμενα νεα

Νέα

Ο Υπουργός Τουρισμού στο Δ.Σ τ…

11 Σεπτεμβρίου, 2019

Με επίσημο προσκεκλημένο τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ το...

Νέα

Κέρκυρα | Ενημέρωση από την Υπ…

22 Μαϊος, 2019

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας αναφορικά με την πορεία τη...

Νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ …

13 Μαϊος, 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας πραγματοποίησε συνάντη...

Νέα

Κέρκυρα | Ξεκίνησε το 2ο Γαστρ…

10 Μαϊος, 2019

Ξεκίνησε την Τετάρτη 8 Μαΐου το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Κέρκυρα, σε συνδιοργάνωση τη...