Μάθετε πως μπορείτε να γίνετε μέλος - Εδώ

Πέταξε δοκιμαστικά το υδροπλάνο

Πραγματοποιήθηκε η δοκιμαστική πτήση του υδροπλάνου από το λιμάνι της Κέρκυρας.

Ως γνωστό το υδροπλάνο Quest Kodiak, χωρητικότητας δέκα θέσεων στις 19 Οκτωβρίου ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Νέα Ζηλανδία και έφτασε στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας στις 27 Οκτωβρίου.

Η επίσημη δοκιμαστική πτήση από το υδατοδρόμιο του ΟΛΚΕ ήταν προγραμματισμένη για την προηγούμενη Κυριακή 29/10.

Ωστόσο η αναγκαιότητα για περαιτέρω ελέγχους στους πλωτήρες του υδροπλάνου καθυστέρησαν για μία εβδομάδα τις δοκιμαστικές πτήσεις, οι οποίες έγιναν σήμερα.

Στην Κέρκυρα βρέθηκαν επίσης και Ιάπωνες εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρείας.

1 ydroplano

ydroplano 2

Το Ιαπωνικό ενδιαφέρον

Το υδροπλάνο είναι ιδιο­κτησίας της Ιαπωνικής Mitsui Co. Ltd, μίας από τις μεγαλύτερες εμπορικές εταιρείες του κόσμου με έδρα το Τόκιο, ετήσιο τζίρο 39 δισ. δολαρίων και πάνω από 42.000 εργαζόμενους, η οποία έχει εκδη­λώσει ενδιαφέρον να επεκταθεί στην ελληνική αγορά μπαίνοντας στα λιμάνια μας μέσω των υδρο­πλάνων. Η Mitsui είναι ένας γιγαντιαίος όμιλος με γραφεία στην Ελλάδα και δραστηριότητα σε 66 χώρες παγκοσμίως, έχοντας ένα μεγάλο πλέγμα δραστηριοτήτων στους τομείς σιδήρου και χάλυβα, έργων υποδομής και μεταφορών, χημι­κών, ενέργειας, τροφίμων, λιανικής, υγείας κ.α. H εταιρεία τον προη­γούμενο χρόνο και σε συνεργα­σία με την “Setouchi Holdings”, απέκτησαν την πλειοψηφία της Αμερικανικής Quest, η οποία κατα­σκευάζει το υδροπλάνο Kodiak 10 θέσεων. Η Quest είναι ένας κατα­σκευαστής μικρών αεροσκαφών, που ιδρύθηκε το 1985 στο Αϊντάχο των ΗΠΑ, με σκοπό την κατασκευή αεροσκαφών για χρήση σε διεθνείς ανθρωπιστικές δραστηριότητες. Μέχρι σήμερα, η Quest έχει κα­τασκευάσει πάνω από 150 αερο­σκάφη, έχοντας αγοραστές σε όλο τον κόσμο και σχέδια εισόδου όχι μόνο στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική αλλά και στις ασιατικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας. Ήδη, η εταιρεία εκτέλεσε τον προηγούμενο μήνα δοκιμαστι­κές πτήσεις στις Μαλδίβες και μετά την Ελλάδα ετοιμάζεται να δοκιμά­σει τις δυνάμεις της και στην Ινδία.

ΠΗΓΗ: http://www.kerkyrasimera.gr

 

επιλεγμενα νεα

Νέα

Ο Υπουργός Τουρισμού στο Δ.Σ τ…

11 Σεπτεμβρίου, 2019

Με επίσημο προσκεκλημένο τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ το...

Νέα

Κέρκυρα | Ενημέρωση από την Υπ…

22 Μαϊος, 2019

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας αναφορικά με την πορεία τη...

Νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ …

13 Μαϊος, 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας πραγματοποίησε συνάντη...

Νέα

Κέρκυρα | Ξεκίνησε το 2ο Γαστρ…

10 Μαϊος, 2019

Ξεκίνησε την Τετάρτη 8 Μαΐου το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Κέρκυρα, σε συνδιοργάνωση τη...