ΠΟΞ : Τραγέλαφος με τον φόρο διαμονής, δεν εκδόθηκε ακόμη η απόφαση !!!

Μόλις δύο ημέρες πριν την εφαρμογή του!!!

Βαρύτατους χαρακτηρισμούς και επισημάνσεις ακόμη και για ελαφρότητα των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων, περιέχει ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, στην οποία υπογραμμίζονται τα … αυτονόητα, καθώς 2 μόλις ημέρες πριν ξεκινήσει ο φόρος διαμονής, δεν έχει εκδοθεί ακόμη η σχετική εφαρμοστική απόφαση.

IMG 3396 537x360

Ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση «… Να υποθέσουμε ότι, ίσως και λόγω του Πνεύματος των εορτών, πιστεύουν ότι η έναρξη εφαρμογής του νέου αυτού φόρου, η οποία απαιτεί σύνθετες λογιστικές και τεχνικές προσαρμογές, θα ρυθμιστεί με κάποιο «μαγικό» τρόπο; Ή μήπως ότι η ανάγκη επαρκούς ενημέρωσης του τεράστιου αριθμού τουριστικών επιχειρήσεων και πελατών, μπορεί να καλυφθεί, αντίστοιχα «μαγικά», σε διάστημα λίγων 24ώρων»;

Στην ανακοίνωση με αφορμή την επικείμενη επιβολή του Φόρου Διαμονής, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, επισημαίνει τα εξής:

«Απομένουν λιγότερο από τέσσερις μέρες για την έναρξη του Νέου Έτους και ταυτόχρονα, βάσει του σχετικού νομικού πλαισίου, για την έναρξη εφαρμογής του νέου Φόρου Διαμονής, ο οποίος, ως γνωστόν, θα επιβάλλεται σε κάθε διανυκτέρευση που θα πραγματοποιείται στα ξενοδοχειακά καταλύματα της χώρας.

Μέχρι και σήμερα, ωστόσο, όλοι οι εμπλεκόμενοι – οι Ξενοδόχοι, οι συνεργάτες μας εντός και εκτός Ελλάδας αλλά ακόμα και οι ίδιοι οι πελάτες μας, Έλληνες και ξένοι – βρισκόμαστε σε βαθύ σκοτάδι και σε σύγχυση, αναμένοντας, πότε επιτέλους θα δεήσουν οι αρμόδιοι να εκδώσουν την απαραίτητη εφαρμοστική Απόφαση, στην οποία θα καταγράφονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι λοιπές διευκρινιστικές κατευθύνσεις και πληροφορίες.

Να υποθέσουμε ότι, ίσως και λόγω του Πνεύματος των εορτών, πιστεύουν ότι η έναρξη εφαρμογής του νέου αυτού φόρου, η οποία απαιτεί σύνθετες λογιστικές και τεχνικές προσαρμογές, θα ρυθμιστεί με κάποιο «μαγικό» τρόπο; Ή μήπως ότι η ανάγκη επαρκούς ενημέρωσης του τεράστιου αριθμού τουριστικών επιχειρήσεων και πελατών, μπορεί να καλυφθεί, αντίστοιχα «μαγικά», σε διάστημα λίγων 24ώρων;

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, έχει, ευθύς εξ αρχής, εδώ και μήνες, προειδοποιήσει για τις αρνητικές συνέπειες αυτού του μέτρου στον ελληνικό τουρισμό, στην ήδη βεβαρημένη ανταγωνιστικότητα του ξενοδοχειακού μας προϊόντος και φυσικά, κατά προέκταση, στην εθνική οικονομία.

Δυστυχώς, πέραν αυτού, διαπιστώνουμε ότι και όλη η διαχείριση των σχετικών διαδικασιών, δείχνει να χαρακτηρίζεται από μία ελαφρότητα πλήρως αναντίστοιχη της βαρύτητάς του για το μέλλον των χιλιάδων ξενοδοχειακών και άλλων επιχειρήσεων».

22 Μαΐου, 2019

13 Μαΐου, 2019

10 Μαΐου, 2019

Μπάμπης Βούλγαρης | Ο πρόεδρος…