Γ. ΡΕΤΣΟΣ : Ο Τουρισμός ανησυχεί…

Ο Τουρισμός ανησυχεί τόνισε στην ομιλία του στην 7η Γενική Συνέλευση του ΞΕΕ, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, σημειώνοντας ότι ο ελληνικός Τουρισμός, παράγει το 25% του ΑΕΠ της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει το δυσμενέστερο φορολογικό καθεστώς όσον αφορά τους φόρους που επιβάλλονται στις επενδύσεις και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν το εθνικό χωροταξικό σχέδιο για τον Τουρισμό και να διασφαλιστεί η ασφάλεια δικαίου.

Αυτό που προβληματίζει τους επενδυτές, είπε χαρακτηριστικά, είναι, ότι δεν ξέρουν τι μπορούν να σχεδιάσουν και που, αλλά και σε ποια σημεία μπορεί να ακυρωθούν οι επενδύσεις τους ή να καθυστερήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις διάφορες υπηρεσίες.

Και πρόσθεσε: «Χρειάζεται επίσης, ένα ευέλικτο χρηματοπιστωτικό σύστημα, το οποίο θα είναι σε θέση να προσφέρει την απαιτούμενη ρευστότητα αλλά και χρηματοδοτικές λύσεις και εργαλεία στα υγιή επιχειρηματικά σχέδια τα οποία έχουν την προοπτική να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία και θέσεις εργασίας».

Δείτε την ομιλία του Γιάννη Ρέτσου, στο  κανάλι του money-tourism.gr στο youtube

Ημερίδα ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΕΡΚΥΡ…

14 Ιουνίου, 2018

Χθες η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας σε συνεργασία με το Διαβαλκανικό Κέντρο Επιχειρηματικής Αν...