Ξεκινά την Πρωτομαγιά η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ιονίων

Η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που θα συνδέει για πρώτη φορά όλα τα Ιόνια Νησιά, ξεκινά την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου.

Τη σύνδεση των νησιών του Ιονίου είχε προαναγγείλλει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων, ο οποίος είχε τονίσει ότι «η σύνδεση των Ιονίων Νήσων θα είναι μία νέα πραγματικότητα, που θα σπάσει τον αποκλεισμό ανάμεσα στα νησιά της ίδιας περιφέρειας».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με το επιβατικό πλοίο “High Speed Azimut” της εταιρείας Joy Cruises. Το πλοίο έχει μήκος 30 μέτρα και μέγιστο πλάτος 6 μέτρα, ενώ η χωρητικότητά του είναι 260 άτομα.

Η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή θα συνδέει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή την Κέρκυρα με τους Παξούς, τη Βασιλική της Λευκάδας, τον Πισαετό Ιθάκης, τη Σάμη Κεφαλονιάς και τη Ζάκυνθο, ενώ αντίστροφα η ακτοπλοϊκή γραμμή με αφετηρία τη Ζάκυνθο και τελικό προορισμό την Κέρκυρα θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

ΠΗΓΗ:

Νέα διάκριση για τη Louis Hote…

28 Ιανουαρίου, 2019

Mε το βραβείο «Treasures of the Greek Tourism», στην κατηγορία «Οι υγιέστερα αναπτυσσόμενε...

Συνάντηση του υπ. δημάρχου Γιώ…

28 Ιανουαρίου, 2019

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Τουριστικών Φορέων της Κέρκυρας είχε το Σάββατο το βράδυ...

Η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλ…

28 Ιανουαρίου, 2019

Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικ...

Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας | Ο π…

28 Ιανουαρίου, 2019