Ξεκινά την Πρωτομαγιά η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ιονίων

Η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που θα συνδέει για πρώτη φορά όλα τα Ιόνια Νησιά, ξεκινά την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου.

Τη σύνδεση των νησιών του Ιονίου είχε προαναγγείλλει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων, ο οποίος είχε τονίσει ότι «η σύνδεση των Ιονίων Νήσων θα είναι μία νέα πραγματικότητα, που θα σπάσει τον αποκλεισμό ανάμεσα στα νησιά της ίδιας περιφέρειας».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα πραγματοποιούνται με το επιβατικό πλοίο “High Speed Azimut” της εταιρείας Joy Cruises. Το πλοίο έχει μήκος 30 μέτρα και μέγιστο πλάτος 6 μέτρα, ενώ η χωρητικότητά του είναι 260 άτομα.

Η νέα ακτοπλοϊκή γραμμή θα συνδέει κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή την Κέρκυρα με τους Παξούς, τη Βασιλική της Λευκάδας, τον Πισαετό Ιθάκης, τη Σάμη Κεφαλονιάς και τη Ζάκυνθο, ενώ αντίστροφα η ακτοπλοϊκή γραμμή με αφετηρία τη Ζάκυνθο και τελικό προορισμό την Κέρκυρα θα εκτελείται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.

ΠΗΓΗ:

13 Μαΐου, 2019

10 Μαΐου, 2019

Μπάμπης Βούλγαρης | Ο πρόεδρος…

10 Μαΐου, 2019

Στο Start μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, Μπάμπης Βούλγαρης, για το θέμα ...

Το Angsana Corfu στελεχώνει τη…

04 Απριλίου, 2019

Αποτελώντας τη νέα άφιξη στον ξενοδοχειακό χάρτη της Κέρκυρας, το πολυτελές resort Angsana...