Με το νέο δ.σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης.

Τα μέλη του προεδρείου έθεσαν και το ζήτημα του ανεπαρκούς και προβληματικού φωτισμού στους οδικούς άξονες της Κέρκυρας, αλλά και την κακή κατάσταση και ποιότητα των περιφερειακών δρόμων, ειδικά στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Γενναία χρηματοδότηση της αποκατάστασης των δρόμων έχει εξασφαλίσει η Περιφέρεια, είπε ο Γαλιατσάτος.

Στη συνάντηση, παρά τον εθιμοτυπικό της χαρακτήρα, αναλύθηκαν θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως είναι το ζήτημα της αδειοδότησης των πέντε υδατοδρομίων αλλά και η λειτουργία της νέας ακτοπλοϊκής γραμμής που συνδέει από σήμερα τα Ιόνια νησιά, με την επισήμανση από τη μεριά των μελών του προεδρείου ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο επίτευγμα, το οποίο θα ενισχύσει επιμέρους μορφές τουρισμού αλλά και τον εσωτερικό τουρισμό.

Ειδική αναφορά έγινε και στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, δεδομένου ότι η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και το πρόβλημα της εναπόθεσης παραμένει ανεπίλυτο.

Όπως είπε ο κ.Γαλιατσάτος η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει εξασφαλίσει από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης γενναία χρηματοδότηση για το οδικό δίκτυο της Κέρκυρας, ώστε να γίνουν οι απαιτούμενες βελτιωτικές παρεμβάσεις για την ασφαλή μετακίνηση των οχημάτων.

«Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τα σημεία που είναι εξαιρετικά προβληματικά και να ανανεώσουμε το ασφαλτοδίκτυο, καθώς χρόνο με το χρόνο γίνεται πολύ χειρότερο», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

ΠΗΓΗ: http://www.corfupost.gr

13 Μαΐου, 2019

10 Μαΐου, 2019

Μπάμπης Βούλγαρης | Ο πρόεδρος…