Ξεκινάει το απόγευμα από την Σπιανάδα το Φεστιβάλ κερκυραϊκής γαστρονομίας

Το Φεστιβάλ ξεκινά το απόγευμα από την Σπιανάδα όπου η Λέσχη Αρχιμαγείρων μαγειρεύει και παρουσιάζει στο κοινό την παραδοσιακή κερκυραϊκή κουζίνα: η παστιτσάδα, το μπουρδέτο, το μπιάνκο και πολλά ακόμα γαστρονομικά brands του νησιού παρελαύνουν συνοδευόμενα από τοπικό κρασί και μπύρα.

Στο επίκεντρο του χώρου, οι τοπικοί παραγωγοί παρουσιάζουν τα προϊόντα τους και τις επιχειρήσεις τους στους επισκέπτες. Μουσική και χορός από τοπικά σχήματα ολοκληρώνουν την πολιτιστική ταυτότητα της Κέρκυρας.

Πέντε ημέρες γαστρονομικής πανδαισίας περιμένουν τις δεκάδες χιλιάδες επισκεπτών της Κέρκυρας και τους μόνιμους κατοίκους της, Έλληνες και ξένους.

Στα μαγαζιά του νησιού, σε πλατείες χωριών αλλά και στη μεγαλύτερη πλατεία της Ελλάδας, τη Σπιανάδα, θα περιηγηθούν στην ιστορία της κερκυραϊκής κουζίνας από τα ομηρικά χρόνια μέχρι σήμερα και θα γνωρίσουν τις σύγχρονες δημιουργικές τάσεις και τις νέες παραγωγές.

Οι καλύτεροι σεφ του νησιού, η περίφημη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας, οι εστιάτορες, οι ξενοδόχοι με την πολύτιμη βοήθεια των σπουδαστών της Σχολής Τουρισμού στήνουν το πρώτο Food & Wine Festival στον τόπο που για πρώτη φορά στην ιστορία στρώθηκε το τραπέζι για έναν ξένο, τον Οδυσσέα.

To Corfu Food & Wine Festival είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Κέρκυρας, της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, του Ιονίου Πανεπιστημίου, του Επιμελητηρίου, του Σωματείου Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων, της Λέσχης Αρχιμαγείρων, της Ένωσης Ξενοδόχων, της Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουριστικών Καταλυμάτων, του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Κέρκυρας, της Ένωσης Διπλωματούχων Ξεναγών Ιονίων Νήσων & Δυτικής Ελλάδας και τελείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του FedHATTA.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη της γαστρονομίας ως κύριο χαρακτηριστικό της ιστορίας και του πολιτισμού στην Κέρκυρα και τα Ιόνια νησιά καθ’ ότι όπως είναι γνωστό, η πρώτη καταγραφή κοινωνικής διάστασης της διατροφής αναφέρεται στη φιλοξενία του Οδυσσέα στο νησί των Φαιάκων.

ΠΗΓΗ: enimerosi.com

Το Angsana Corfu στελεχώνει τη…

04 Απριλίου, 2019

Αποτελώντας τη νέα άφιξη στον ξενοδοχειακό χάρτη της Κέρκυρας, το πολυτελές resort Angsana...