Μάθετε πως μπορείτε να γίνετε μέλος - Εδώ

Ιόνιο Πανεπιστήμιο | Δεκαοκτώ νέες θέσεις εργασίας και επιχορήγηση 500.000€ ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας

Τη διάθεση του ποσού των 500.000€ και τη δημιουργία 18 νέων θέσεων εργασίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση του ν/σ για τις συγχωνεύσεις των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

 Ο κος Γαβρόγλου, εξάλλου, ανακοίνωσε τη διάθεση ποσού 1.000.000€ και τη δημιουργία 42 νέων θέσεων εργασίας -σε βάθος τριετίας- στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Σε ό,τι αφορά το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας από το βήμα της Βουλής, θα δημιουργηθούν 18 θέσεις εργασίας και θα διατεθούν 500.000 ευρώ για την ενίσχυση των υποδομών του και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Ο κος Γαβρόγλου υπεραμύνθηκε της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «ένα πρωτόγνωρο μεταρρυθμιστικό εγχείρημα που έχει την καθολική σχεδόν συναίνεση όλων των άμεσα εμπλεκομένων φορέων».

Απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί συγχώνευσης των ΤΕΙ με τα πανεπιστήμια και περί μικροκομματικών λογικών, και την κατηγόρησε για έλλειψη προτάσεων και σοβαρών επιχειρημάτων, υποστηρίζοντας ότι διακατέχεται από δογματικές λογικές, αγνοώντας ότι αυτό που γίνεται, είναι μια συζήτηση για το μέλλον των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

«Εμείς δεν θα πάμε για να κόψουμε κορδέλες και να χαϊδέψουμε αυτιά ή να εγκαινιάσουμε νέα τμήματα, αλλά για να δούμε πόσο δυναμικά πάει αυτό το πρωτόγνωρο εγχείρημα. Θα ξαναπάμε λοιπόν για να συναντήσουμε αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, που όλο αυτό το διάστημα της διαβούλευσης έδειξαν χαρακτήρα, για να ξαναδούμε τους φοιτητές να διαμαρτύρονται με πανό και να συζητήσουμε μαζί τους» , τόνισε χαρακτηριστικά ο κος Γαβρόγλου.

Ο υπουργός Παιδείας υποστήριξε ακόμα, ότι με το νομοσχέδιο «μπήκε επιτέλους τάξη στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών», ενώ διαβεβαίωσε ότι «θα είμαστε αμείλικτοι εκεί που θα καταλάβουμε προσπάθεια διαπλοκής στη στελέχωση των νέων τμημάτων».

«Το πανεπιστήμιο ανοίγεται προς τα έξω με κανόνες και νέους θεσμούς, και αυτό θα γίνει με τα μνημόνια συνεργασίας, το θαλάσσιο πάρκο στη Κέρκυρα και το διατροφικό πάρκο στην ‘Αρτα», κατέληξε.

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση έκανε λόγο για νομοσχέδιο εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, υποστήριξε ότι είναι πρόχειρο, και χωρίς ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης.

Παράλληλα, επέμεινε ότι οδηγεί στην συγχώνευση, απορρόφηση και την κατάργηση των ΤΕΙ χωρίς αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια και χωρίς καμία πρόνοια για τα τεχνολογικά ιδρύματα.

 πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

www.startmedia.gr

επιλεγμενα νεα

Νέα

Νέα διάκριση για τη Louis Hote…

28 Ιανουαρίου, 2019

Mε το βραβείο «Treasures of the Greek Tourism», στην κατηγορία «Οι υγιέστερα αναπτυσσόμενε...

Νέα

Συνάντηση του υπ. δημάρχου Γιώ…

28 Ιανουαρίου, 2019

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Τουριστικών Φορέων της Κέρκυρας είχε το Σάββατο το βράδυ...

Νέα

Η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλ…

28 Ιανουαρίου, 2019

Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικ...

Νέα

Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας | Ο π…

28 Ιανουαρίου, 2019

Για τα προβλήματα και τις πιέσεις που δέχεται ο ξενοδοχειακός κλάδος συνολικά στην Ελλάδα...