Παγκόσμια πρωτιά της Κέρκυρας σε παραλίες προσβάσιμες από ΑμΕΑ

21 παραλίες με παροχές για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα διαθέτει πλέον το νησί

Τον χάρτη των παραλιών, στις οποίες μπορούν να χαίρονται τη θάλασσα τα άτομα με ειδικές ανάγκες, δημοσιοποίησε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέας Σκούπουρας.

Ο χάρτης έχει διοχευτεί σε ελληνικούς και ξένους ταξιδιωτικούς ιστότοπους, σε Πρεσβείες, σε αναπηρικούς συλλόγους και σε άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.

Στις παραλίες αυτές βρίσκονται εγκαταστάσεις όπως ράμπες άμεσης πρόσβασης στη θάλασσα, αναπηρικά αμφίβια αμαξιδία ή SEATRAC, τα οποία έχουν προμηθευτεί κατά καιρούς ο Δήμος Κέρκυρας, o Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ Κέρκυρας και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Στον χάρτη αναφέρεται εκτός από την τοποθεσία και το είδος της εγκατάστασης, αφού κάθε αναπηρία έχει διαφορετικές ανάγκες. Οι ευκολίες που παρέχονται δεν αφορούν μόνον ΑμΕΑ, αλλά και τους ηλικιωμένους ή τους αθρώπους που έχουν κινητική δυσκολία λόγω ασθενείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια, η Κέρκυρα έφθασε να έχει την πρωτιά σε πανελλαδικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο σε αυτού του είδους τις παροχές.

«Έπονται ακόμα 6 ράμπες, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις φθαρμένες και ακόμα 6 αμαξίδια» λέει ο αντιδήμαρχος Κέρκυρας, Ανδρέας Σκούπουρας ο οποίος έχει βάλει προσωπικό «στοίχημα» να κάνει την Κέρκυρα μια φιλική για ΑμΕΑ πόλη.

«Οι παραλίες που φιλοξενούν τα πλωτά αμαξίδια, έχουν κερδίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς δίνουν την ευκαιρία σε τουρίστες με κινητικά προβλήματα από όλο τον κόσμο να έρχονται και να χαίρονται τις διακοπές τους».

Το 2019 η Κέρκυρα θα διεκδικήσει το έπαθλο της πλέον φιλικής προς τα ΑμεΑ περιοχής της Ευρώπης, συμμετέχοντας στον διεθνή ετήσιο διαγωνισμό ΕΝΑΤ (European Network for Accessible Tourism).

xarths amea201851533203351

Αρίλλας
Αγ. Στέφανος

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ