Τάσιος προς Αχτσιόγλου : Προσοχή στους νεοεισερχόμενους και στις ιδιαιτερότητες του Τουρισμού

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ. ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Έφη Αχτσιόγλου είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρης Τάσιος.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Τάσιος έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Είναι σταθερή και πάγια πεποίθηση της ΠΟΞ η έμπρακτη και ενεργή στήριξη της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής στη χώρα μας. Γι αυτό ακριβώς και στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης, απέδειξε σε πείσμα των μνημονιακών πιέσεων την αφοσίωσή της στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων, υπογράφοντας μια από τις μεγαλύτερες ΣΣΕ της χώρας, η οποία επέλυσε σοβαρά θεσμικά ζητήματα και εμπεριείχε ως όρο τη δυνατότητα της επέκτασής της, που έρχεται σήμερα στο προσκήνιο.

axtsioglou sse 640x853

Με την κυρία Υπουργό είχαμε μια παραγωγική συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας είχα την ευκαιρία να εξηγήσω στην κ. Αχτσιόγλου τις τεράστιες αποκλίσεις σε μεγέθη επιχειρήσεων και γεωγραφική διασπορά που εμφανίζει ο κλάδος, αλλά και σημαντικά ειδικά ζητήματα που χρήζουν προσοχής, όπως οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας του τουρισμού, καθώς εξίσου σεβαστό με το δικαίωμα του εργαζόμενου, είναι και το δικαίωμα του ανέργου να βρει δουλειά.

Στη βάση αυτών, ζήτησα από την κυρία Υπουργό να υπάρξουν οι αναγκαίες προβλέψεις στις σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου, οι οποίες θα συμβάλλουν θετικά στην ομαλή προσαρμογή των επιχειρήσεων στη ΣΣΕ, με στόχο την επιτυχή εφαρμογή της”.

Τριβές…

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα δύο σημεία που προκαλούν έντονο προβληματισμό στον ξενοδοχειακό κλάδο, είναι η κατάργηση της διάκρισης των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, καθώς και η οριζόντια επέκταση της ισχύος της ΣΣΕ, η οποία θα οδηγήσει σε αύξηση του κόστους για τις επιχειρήσεις, σε ποσοστό 25%. Και μάλιστα σε περιοχές που ήδη είναι οριακά βιώσιμες (ξενοδοχεία ορεινών προορισμών, Ήπειρος, κ.λπ., ) ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα (π.χ. Βόρειο Αιγαίο, μεταναστευτικό).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επέκταση ισχύος της ΣΣΕ, που έγινε ήδη σε 4 κλάδους την προηγούμενη εβδομάδα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τα τουριστικά γραφεία, δεν αναμένεται να γίνει άμεσα, όπως είχε διαρρεύσει σχετικά.

ΠΗΓΗ: https://money-tourism.gr/tasios-pros-achtsiogloy-prosochi-stoys-neoeiserchomenoys-stis-idiaiterotites-toyrismoy/

22 Μαΐου, 2019

13 Μαΐου, 2019

10 Μαΐου, 2019