ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΟΠΗΣ ΥΔΡΑΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

MΕΡΟΠΗ ΥΔΡΑΙΟΥ : ‘’ Μείωση 8% στις αεροπορικές κρατήσεις για την Κέρκυρα. Εκεί οδηγεί η λογική του αυτόματου πιλότου στον τουρισμό.’’

Η υπ. Δήμαρχος κ. Μερόπη Υδραίου συναντήθηκε σήμερα το πρωί με το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης της Νικόλαο Καλόγερο, ο οποίος είναι και μέλος του ΣΥΔΙΣΑ και τον Νικόλαο Χειρδάρη, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και μέλος της επιτροπής τουριστικής προβολής του Δήμου.

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα ειλικρίνειας και συνεργασίας ενώ κυριάρχησε η ανησυχία όλων για την πτωτική πορεία των κρατήσεων που καταγράφεται στην Κέρκυρα αλλά και για τις αρνητικές επιπτώσεις από τις περυσινές εικόνες με τα σκουπίδια.

Το ζήτημα που κυριάρχησε ήταν τί μέλλει γενέσθαι στο προσεχές χρονικό διάστημα που μπαίνουμε στην περίοδο του Πάσχα και μετά στην καλοκαιρινή, καθώς τίποτα δεν διασφαλίζει ότι δεν θα βιώσουμε άλλη μια τραγική και επικίνδυνη περιπέτεια με αντίκτυπο στη δημόσια υγεία και τον τουρισμό, που μπορεί να αποβεί και μοιραία για την πορεία του τόπου μας.

Συμφωνήθηκε να υπάρχει διαρκής επαφή και συνεργασία ενώ η κ. Υδραίου σε δήλωση της αναφέρει:

‘’ Η Κέρκυρα ήδη καταγράφει αρχική μείωση στις αεροπορικές κρατήσεις θέσεων για το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ( ΙΝΣΕΤΕ).

Η μείωση αυτή είναι της τάξης του 8% για την Κέρκυρα και αντιπροσωπεύει 170.000 λιγότερους τουρίστες στο νησί μας, αν διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα.

Δυστυχώς στην Κέρκυρα επικρατεί η λογική του αυτόματου πιλότου στον τουρισμό. Και όταν δεν έχεις εσύ στα χέρια σου το τιμόνι αλλά το αφήνεις στον αυτόματο πιλότο , τότε κινδυνεύεις να πας στα βράχια.

Ο Δήμος δεν μπορεί να αγνοεί αυτά τα δεδομένα, δεν μπορεί να μην έχει σχεδιασμό. Δεν μπορεί να είναι παθητικός θεατής των εξελίξεων.

Η μείωση των κρατήσεων στο νησί μας είναι αποτέλεσμα:

1ον) Των εικόνων του περασμένου καλοκαιριού με τα σκουπίδια στους δρόμους και της έλλειψης μιας οργανωμένης καμπάνιας για την αποκατάσταση της τουριστικής φήμης του νησιού.

2ον) Του Brexit, που έχει επιπτώσεις στους επισκέπτες από τη Βρετανία. Το γνωρίζαμε αλλά δεν κάναμε τίποτα.

3ον) Της έλλειψης στρατηγικής και σχεδιασμού για το άνοιγμα νέων αγορών αλλά και την αλλαγή του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης της Κέρκυρας.

Είναι ώρα για μια Νέα Αρχή.

Η δική μου δέσμευση είναι ότι η Κέρκυρα για πρώτη φορά θα αποκτήσει πρόγραμμα στον τουρισμό. Ο Δήμος θα μπει μπροστά σε αυτή την προσπάθεια, μαζί με τους ανθρώπους του τουρισμού, ώστε τεχνοκρατικά και μεθοδικά να διαμορφώσουμε το νέο μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης για την Κέρκυρα.

Η παράταξη μας ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της για τον τουρισμό, σε ανοιχτή και δημόσια εκδήλωση, μέσα στο Μάρτιο.’’

22 Μαΐου, 2019

13 Μαΐου, 2019

10 Μαΐου, 2019