Σφάλμα
  • [OSYouTube] Alledia framework not found

Διυπουργική σύσκεψη για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Κέρκυρα

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η διυπουργική σύσκεψη για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Κέρκυρα, υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Αλέκο Φλαμπουράρη και τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση, του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Φάμελλου, του Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων κ. Ευάγγελου Καπετάνιου και του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ κ. Παναγιώτη Κορκολή.

Στη σύσκεψη παρέστησαν επίσης ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Νικολούζος.

Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr μετά από συζήτηση και εκτιμώντας τις εξελίξεις και τις διοικητικές πράξεις των τελευταίων ημερών, διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

Σε ότι αφορά την οριστική διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί

A) Ολοκληρώθηκε η οριστική μελέτη για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Τεμπλόνι, καθώς επίσης προχωρά η ανάθεση μελέτης του αντίστοιχου ΧΥΤΥ.
Για τα δύο αυτά έργα επίκειται η ένταξη τους στο ΕΣΠΑ, με χρηματοδότηση ύψους περίπου 50 εκ ευρώ.

Β) Επισπεύδεται η υλοποίηση των τεσσάρων έργων διαλογής στην πηγή, βιοαποβλήτων και ανακύκλωσης, και της δημιουργίας πράσινων σημείων, που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 2,9 εκ ευρώ.

Σε ότι αφορά το μεταβατικό στάδιο διαχείρισης των απορριμμάτων

Εντός Μαρτίου θα υπογραφεί η σύμβαση και θα γίνει η εγκατάσταση του αναδόχου, ώστε να αρχίσει η αποκατάσταση και εν συνεχεία η λειτουργία του ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας (Λευκίμμη).

Μετά την αδειοδότηση του χώρου των 5 στρεμμάτων στα Αδελφάτα, θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα η μεταφορά δεματίων υπολειμμάτων από το Τεμπλόνι.

Μέχρι τέλος Μαρτίου θα ξεκινήσει η ενισχυμένη λειτουργία των 2 μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων στο Τεμπλόνι.

Μετά την αγορά και απαραίτητη αδειοδότηση του όμορου οικοπέδου 52 στρεμμάτων στο Τεμπλόνι, θα ξεκινήσουν, εντός του Απριλίου, τα απαραίτητα έργα υποδομής για την προσωρινή εναπόθεση δεμάτων υπολείμματος.

Εντός του Απριλίου ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, ύψους 3,7εκ ευρώ.

ΠΗΓΗ: www.corfupost.gr

FaLang translation system by Faboba

22 Μαϊος, 2019

13 Μαϊος, 2019