Η Κέρκυρα δεν μιλάει απλώς γαλλικά, τα αφομοιώνει στην καθημερινότητα της (φωτο)

Μια πρωτοποριακή παρουσίαση από το κρατικό ΙΕΚ Τουρισμού αφιερωμένη στη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας.

Από το 1979, οι γαλλόφωνοι των πέντε ηπείρων γιορτάζουν κάθε χρόνο γύρω από την 20η Μαρτίου, τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας και η γιορτή αυτή δεν θα μπορούσε να μην έχει εφαρμογή στην Κέρκυρα. Λίγο οι ιδιαίτεροι ιστορικοί μας δεσμοί, περισσότερο οι τάσεις μας στο γαστρονομικό πολιτισμό, ακόμα όμως περισσότερο ο πολύ ενεργός ρόλος στα κοινά του Ι.Ε.Κ. Κέρκυρας του Υπουργείου Τουρισμού, συντέλεσαν στη διεξαγωγή μιας εκδήλωσης που θα θυμόμαστε για καιρό.

Κατά τη διάρκεια της, στο φιλόξενο χώρο του Corfu Palace, οι μαθητές των γαλλόφωνων τμημάτων του ΙΕΚ, απότισαν με εκπληκτικά δημιουργικό τρόπο, τιμή στη γαλλική γλώσσα και κουλτούρα με χιούμορ, έμπνευση, γνώση και επιδεξιότητα.

Δημιούργησαν έξυπνα πιάτα με συνταγές που παραπέμπουν ευθέως στον κοινό πολιτισμό των δύο λαών (κλασικό παράδειγμα η κρέπα τσιγαρελίξ), επένδυσαν την παρουσίαση με ξεκαρδιστικά βιντεάκια και ανάγκασαν τις κριτικές επιτροπές να μην ξέρουν ποιον να πρωτοβραβεύσουν.

Νοιώσαμε τη συγκίνηση γονέων και δασκάλων που έβλεπαν τα παιδιά τους να μεγαλουργούν και την υπερηφάνεια ότι ένα πολύ σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο παράγεται στην Κέρκυρα.

Τα συγχαρητήρια στον διευθυντή της Σχολής Δημήτρη Μπακύρα, στην καθηγήτρια Γαλλικών Χρύσα Μουρατίδη που είχε την καθοδήγηση αλλά και σε όλους τους καθηγητές και το ανθρώπινο δυναμικό της Σχολής για το ποιοτικό τους έργο. Δεν μπορώ να ξεχάσω άλλωστε το χαμόγελο ευτυχίας της καθηγήτριας Μαριθέας Αμάραντου καθώς μου έλεγε: “είδες τι έκαναν τα παιδιά μου”;

Κι εκεί που νομίζαμε ότι μια πολύ όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε, μας παρουσίασαν τη νέα και ιδιαίτερα λειτουργική ιστοσελίδα του Ι.Ε.Κ. (www.iek-kerkyras.edu.gr) που έχει σαν βασική επιδίωξη την εξωστρέφεια αλλά και την ανάδειξη της σχολής σε πόλο έλξης των νέων μας.

Μια καταπληκτική δουλειά, την επιμέλεια της οποίας είχε η καθηγήτρια Τεχνικών Μαθημάτων Μαρία Ιωαννίδη και η πρωτοετής μαθήτρια, Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων, Αλεξάνδρα Χήτα.

iek 2

iek

Συμπερασματικά θα πούμε ότι η όλη εκδήλωση μας βεβαίωσε ότι το ΙΕΚ Τουρισμού της Κέρκυρας είναι ένα φυτώριο νέων τέλειων στελεχών της τουριστικής οικονομίας. Αυτό το φυτώριο έχουμε την υποχρέωση να προστατεύουμε και να ενισχύουμε, αν μη τι άλλο, αφού κι αυτό προστατεύει κι ενισχύει τη δική μας οικονομία.

ΠΗΓΗ: http://www.kerkyrasimera.gr

PANORAMA SIDARI - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ …

26 Σεπτεμβρίου, 2019

Σας κοινοποιούμε απάντηση του ξενοδοχείου Panorama Sidari μετά από κάποια δημοσιεύματα του...